De zomernabeschouwing met dbrmnn

September 2015 is alweer een week oud, en het is tijd om terug te blikken op de zomer. We hebben het lekker rustig aan gedaan en met een goed boek voor ons hondehok gezeten, maar stiekem hebben we één en ander natuurlijk wel in de gaten gehouden. Wat gebeurde er allemaal toen je op vakantie was?

In de zomer is er meer dan genoeg te doen, bijvoorbeeld op festivalgebied. Dit moet geen longread worden, dus we beperken ons tot de ab-so-lu-te hoogepunten.

Metalstage Schollenpop oorverdovend succes

Met stip op 1: Schollenpop, en dan vooral het metalstage. Valentijn Twisk en zijn kornuiten hebben in samenwerking met de wannabe-vikingen van The Hague Heavy Metal Alliance (de naam klinkt wel een beetje als een lokale vakbond voor metaalbewerkers, maar vooruit) een podium neergezet met alleen metal. Dat is een genre dat niet helemaal lekker ligt in onze gecoupeerde oortjes, maar we willen de heren complimenteren met hun lef. Het lef om niet de zoveelste indie gitaarbandjes met sixtiesbeatinvloeden / quasi-vernieuwende elektropop te programmeren, en dit ook nog eens succesvol doen. Uiteraard waren er ook genoeg zeurpieten voor wie het niet voorspelbaar genoeg kan zijn en die liever een quasi-vernieuwende elektropop act (een wilde gok: WOOT?) op repeat hadden gewild.

Jubileum van Di-rect

Di-rect bestaat 15 jaar en de jongens waren zo bescheiden dat het bijna langs ons heen ging. Het begon al met Hotel Di-rect. De helft daarvan was goed, de andere helft een beetje matig. Gelukkig heeft een aardige meneer van de NRC hier al een welverdiend zuur stukje over geschreven voor ons.

Het jubileum werd afgesloten met het Homebass Festival: Di-rect plus aanverwante bands. Enfin, hun feestje, goede band, en een goede show. We hoeven er dus niet per se een drolletje over te draaien. Dat konden we namelijk prima aan anderen overlaten. Op de website van de Gerard FM stond een keurig signalerend stukje over het feit dat het Homebass Festival een whopping € 30.000 subsidie kreeg uit de pot van Den Haag City Marketing onder de titel ‘Gemeente betaalt mee aan jubileumconcert Di-rect’. Wij proefden daar toch een tikkeltje rancune: Gerards eigen Talent Event krijgt namelijk maar € 10.000 van de gemeente en dat steekt vast een beetje. Ja mensen, het is september dus de speculasie ligt alweer in de schappen. Update: Geer heeft ons per ommegaande laten weten geen enkele rancune te kennen, en zeker niet richting Di-rect. Deze speculasie kan dus gelukkig de prullenbak in.  

Atlantic Attraction wordt FARA

Atlantic Attraction verandert van naam: FARA. Ze stuurden een allervriendelijkst mailtje met complimenten over onze blog (ah, thanks you guys!) en een persbericht waarin ze dit aardverschuivende nieuws aankondigden. Wij vinden het een goede keuze hoor. Ze begonnen namelijk ooit als indie gitaarbandje en maken intussen quasi-vernieuwende elektropop.

F stopt ermee

Helaas pindakaas. Op de site van het HPC PR Buro is een gigantisch lang interview te lezen.

De Reeperbahn Kongsi van Music City The Hague

De selectie voor het Reeperbahn Festival is bekend, en natuurlijk zitten daar weer de usual suspects bij. Had u zich ingeschreven om ook kans te maken op zo’n all-inclusive betaalde snoepreis? Ja, echt? U had uw kostbare tijd beter kunnen besteden aan het notuleren van een aflevering van Zomergasten. Ondanks de volkomen voorspelbaarheid van de uitgekozen bandjes, wist the inner circle ons echter toch verrassen. Binnenkort meer, misschien deze week nog wel.

Censuurdrang van het HPC?

Het Haags Popcentrum bestaat 30 jaar, hoezéé! In de Haagse Popmaand (alsof we onszelf al niet leuk genoeg vinden) wordt er een boek gelanceerd over de geschiedenis van het HPC met de welluidende en zeer toepasselijke titel OFF Den Haag – welcome to the inner circle, opdat we niet vergeten dat de Haagse popscene vooral bestaat uit een besloten kringetje eigenheimers. Maar gek genoeg blijkt er gedonder te zijn met enkele betrokkenen. Er schijnt namelijk vanuit het HPC-politbureau in Loosduinen ingegrepen te worden in de inhoud, om zo onwelgevallige inhoud te laten verdwijnen. Dit pondspak speculasie houdt u nog van ons te goed, maar we komen er zeker nog op terug.

 

En, hebben we nog wat gemist? Laat het ons weten!

Een gedachte over “De zomernabeschouwing met dbrmnn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s